Egypt

Krajina chlebu a piva

Aj keď prvou vecou, ktorú si každý človek predstaví pri krajine Egypt sú dovolenkové destinácie, ktoré lákajú zákazníkov na návštevu pyramíd a jazde na ťavách, sfingy a krásne pláže červeného mora; do centra našej pozornosti sa pri výbere kuchyne, ktorou by sme sa chceli prezentovať dostal úplne iný aspekt tejto krásnej krajiny. 

 


Zaujala nás práve jednoduchosť a zároveň pestrosť tamojšej kuchyne, ktorá ani časom nestratila zo svojej tradičnosti. Dodnes je v tejto krajine jedlo úzko späté s náboženskými rituálmi a pôstnymi obdobiami a niektoré jedlá sa pripravujú napríklad zahrabaním do horúceho piesku. Taktiež sa jedna študentka z nás zaujíma o vegetariánsku a vegánsku stravu, ktorej práve táto krajina vďaka hojnému používaniu strukovín a korení ponúka pestrú škálu.



Egypt má prívlastok krajiny chlebu a piva, pivo sa však už od dávna nevyrábalo ani tak pre potešenie, ale pre tvorbu kvásku do chleba, ktorý bol každodennou súčasťou stravy vyšších aj nižších vrstiev. Naznámejším chlebom, ktorý sa rozšíril po celom svete je chlieb Pita v originálnom znení Eish Masri.

© 2021 Egyptská reštaurácia Anubis |  Všetky práva vyhradené
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky